Tüzük

T.C.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK TOPLULUĞU

 

           Üniversitemiz Senatosunun 17/05/2016 tarihli ve 05 Sayılı Toplantısından alınan 01 nolu Kararı kabul edilerek yürürlüğe giren “Trakya Üniversitesi Öğrenci Toplulukları Yönergesi” uyarınca Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Topluluğu’nun kendi bünyesinde oluşturduğu topluluk tüzüğüdür.

Amaç: Bu yönergenin amacı Trakya Üniversitesi bünyesinde bulunan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Topluluğu’nun kuruluş, işleyiş ve yükümlülükleri ile ilgili kuralları kapsar.

Topluluğun amacı: Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünün iyi bir şekilde tanıtılıp, bireylerin kendileriyle ilgili farkındalık oluşturmasına yardımcı olmak, iletişim becerilerine katkı sağlamak sosyal olaylara karşı nitelikli çözümler üretebilmeye destek sağlamak ve geliştirilen projelerle diğer üniversiteler ile etkileşim halinde bulunmak.

Faaliyetler: Rehberlik ve Psikolojik Danışma alanındaki konulara ilişkin etkinlik panolarının hazırlanması, sosyal sorumluluk projelerinin yürütülmesi, sinema ve tiyatro günlerinin düzenlenmesi, konferans ve kongrelerin gerçekleştirilmesi, kariyer günlerinin, konser, sergi, yarışma gibi aktivitelerin düzenlenmesi.

 

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK TOPLULUK TÜZÜĞÜ

BAŞKAN ADAYI OLMA ŞARTLARI

  1. 1.      PDR bölümünde okuyan tüm öğrenciler başkanlığa aday olabilirler. Başkan olan öğrenci istifa etmediği ve diğer öğrencilerden seçim isteği gelmediği sürece öğrencinin başkanlığı devam edebilir.
  2. 2.      Birinci maddeye ek olarak; topluluğa aktif bir şekilde katılım sağlayan öğrencilerin başkanlığa aday olmaları beklenmektedir.

GÖREVLENDİRME

  1. 1.      Topluluk yürütmek emek işidir; bölümünü seven, gelişime istekli bireylerin toplulukta yer almaları beklenmektedir.
  2. 2.      Topluluk üyelerinin belirli aralıklarla toplanıp ilerde yapılabilecek etkinliklerle ilgili beyin fırtınası yapmaları ve bu konuşma sonuçlarını akademik danışmanları ile paylaşmaları beklenmektedir.
  3. 3.      Sosyal medya grubunda bulunan öğrencilerden aktif bir şekilde paylaşım yapmaları beklenmektedir.
  4. 4.      Genel kurul, denetleme kurulu, proje grubundaki öğrencilerin görevlerini yapmaları istenir aksi halde görevden alma yapılabilir.
  5. 5.      Bir sorun olduğunda sorunun büyümesine izin vermeden işbirliği içinde çözüm aranmalıdır, yardım almak için akademik danışmana başvurulabilir.
  6. 6.      Tüm yasaklar ve sınırlandırmaların ötesinde “biz bir aileyiz”. Bunun bilincinde olarak çalışmalarını yapacak bireyler topluluğa davetlidir.

                                                                                                                                    24/02/2020

Bu içerik 18.02.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 344 kez okundu.